Portrætfilm af unge håndværkere

Glæden over selv at kunne styre hverdagen på jobbet er et gennemgående træk i de nye portrætfilm af unge håndværkere, SkillsDenmark nu lancerer til brug for erhvervsskoler, UU-vejledere, brancher og virksomheder. Se portrætter af Nick som grafisk tekniker og Alexander der fortæller om glæden ved at være mediegrafiker

Filmprojektet med i alt 40 portrætter skal markere, at DM i Skills 2017 sætter rekord med 40 konkurrencefag. Filmene med fællestitlen - ”Det fede ved mit fag” - giver på 2-3 minutter en beskrivelse af det enkelte fag, mens den unge lærling eller nyuddannede svend og en mester eller ældre kollega fortæller om krav og forventninger i jobbet.
 
Sammen med de 40 portrætter lancerer SkillsDenmark en lille bonusvideo på under et minut med hver af de unge. I serien ”Mit bedste trick” viser de unge håndværkere løsningen på et lille problem, som de typisk bliver spurgt om. Eksempelvis viser den grafiske tekniker, hvordan man får en lige kant, når man bukker papir, og mediegrafikeren demonstrerer fritlægningen af et objekt.