På vej mod DM i Skills i Næstved: Mediegrafikeren Ida har en stærk kreativ side

Navn: Ida Skovsmose Bruun
Uddannelse: Mediegrafiker
Virksomhed: Mediehuset Wiegaarden ApS
Skole: Tech College

Hvordan forbereder du dig til DM i Skills?
- De programmer jeg ikke kender så godt fra mit daglige arbejde, har jeg prøvet at arbejde lidt mere i. Desuden arbejder jeg med nogle fiktive cases og prøver nogle nye ting af, så jeg ikke skal til at lære noget helt nyt fra bunden på dagen.

Hvad betyder det for dig at få mulighed for at deltage i DM i Skills?
- Det er en fed mulighed, men jeg er lidt nervøs, må jeg indrømme. Det skal man være, får jeg at vide. Det bliver udfordrende hastighedsmæssigt, fordi det jo er en konkurrence på tid. Jeg er konkurrencemenneske, og det bliver spændende at se, hvor i feltet jeg ligger.

Hvorfor valgte du uddannelsen til mediegrafiker?
- Jeg kommer fra en meget kreativ familie, hvor vi altid har tegnet, leget med ler osv. Jeg ville egentlig være filmklipper, men så kunne jeg bedre lide at tegne, og så var grafiker en god vej ind både digitalt og trykt. Jeg er vokset op med en stærk kreativ side, som jeg har dyrket lige siden folkeskolen, hvor jeg gjorde meget ud af selv de der ligegyldige præsentationer.

Hvad er det fede ved dit fag?
- Det er at få lov at være kreativ og udfolde sig. Det er sjovt og udfordrende at arbejde både med kunder, der giver lidt mere frie rammer, men også dem, der allerede har en fast idé, om hvad de kunne tænke sig. For mig er det fedt at kunne fordybe mig i forskellige produkter i løbet af en dag. På den måde føles det som en hobbyarbejdsdag.

Hvad er det mest interessante ved dit arbejde og din arbejdsplads?
- På min arbejdsplads er der en fed stil med afslappet stemning. Vi bruger hinandens kompetencer på tværs af de forskellige afdelinger, og på den måde lærer jeg så bredt som muligt og bliver en slags multitasker. Det er noget det fedeste ved den her arbejdsplads. Min chef har virkelig formået at finde specialister inden for forskellige områder og samle dem.

Hvorfor er du blevet så god?
- Jeg har fået at vide, at jeg tænker meget kreativt, men også meget hurtigt kreativt. Så tidsrammen ville jeg kunne præstere indenfor. Jeg har altid været stolt af, at jeg er lærenem. Det skal ikke siges to gange, før jeg ved, hvordan det skal gøres. Det er min stærke side.

Hvad er dine planer for fremtiden? 
- Lige nu tænker jeg ikke meget længere, end til min uddannelse er færdig. Jeg ved, det er svært at få job inden for min uddannelse, så jeg har egentlig tænkt mig at gøre mig bedst mulig i min læretid. Jeg er god til den trykte del, men vil også gerne udvikle mig i den digitale retning, så jeg er nem at tage ind, for andre firmaer, når jeg er færdiguddannet.