Vinder af mediegrafiker ved DM i Skills 2022
02 maj 2022

Frederik fra Fredericia er ny danmarksmester i mediegrafik

Frederik fra Fredericia har vundet DM i Skills 2022 for mediegrafiker. Lørdag d. 30. april blev han hyldet af Poul Nyrup Rasmussen, tidligere Statsminister og formand for EuroSkills 2022, i Høng.

Foto: Per Daugaard/Skills Denmark

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 49 erhvervsuddannelser.

Her kunne Frederik Dahl Kehlet lade sig hylde som Danmarks bedste mediegrafiker. Han er i lære hos forsvaret og går på Hansenberg.

- Det var overvældende at vinde prisen som Danmarks bedste mediegrafiker. Det kunne man se, da jeg stod på scenen, fordi jeg kunne simpelthen ikke holde tårerne tilbage længere. Jeg fik også jeg mange beskeder imens jeg stod på scenen, beskederne kom fra venner og familie som så med. Nu glæder jeg mig til at tage hjem og sige: ”jeg kunne fandeme”, sagde en rørt og glad Frederik.

Vindere blev hyldet

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en videohilsen til deltagerne, hvor hun bl.a. understregede deres betydning for den grønne omstilling.

- Det I kan, er helt afgørende for den grønne omstilling. En grøn omstilling som er nødvendig i Danmark og i verden. [...] Danmark har brug for, at der er mange flere unge, der gør som jer, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025 overrakte trofæer til vinderne. Han benyttede også muligheden for at hylde deltagerne for deres indsats.

- I dag hilser jeg på stjernerne. For det er I jo. I er ungdommens stjerner […] I er stjerner i jeres eget liv. I er rollemodeller. For alle de unge, der er i tvivl. Når de ser jer folde jer ud, så tænker de: ”Sådan vil jeg også være, sådan vil jeg også gøre”, sagde Poul Nyrup Rasmussen.

Mediegrafiker får præmie

Formand for Grafisk Uddannelsesudvalg Anders Mosumgaard overrækker præmie til Frederik Dahl Kehlet

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 49 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2023.

Kontakt os gerne og hør nærmere