DM I Skills 2022 Pernille
10 marts 2022

Mediegrafikeren Pernille har fundet den helt rigtige hylde med sit fag

Industriens Uddannelser varmer op til DM i Skills i Høng med en stribe portrætter af industriens konkurrencedeltagere. Her fortæller de bl.a. hvorfor de valgte deres uddannelse, hvordan de forbereder sig til konkurrencen, og hvordan den grønne omstilling spiller ind i deres fag.

Frivillige opgaver og en stor ansvarsfølelse for sin egen læring har bragt 24-årige Pernille Holm Mortensen helt frem i feltet af mediegrafikertalenter. Således skal hun dyste om titlen som Danmarks bedste mediegrafiker, når hun deltager til DM i Skills til april.

Navn: Pernille Holm Mortensen
Uddannelse: Mediegrafiker
Skole: TECHCOLLEGE
Virksomhed: DESMI Pumping Technology A/S
Alder: 24 år

Hvad går dit fag ud på?

- Som mediegrafiker forener man design, grafik, billeder, tekst og andet materiale til et produkt med formålet at ramme målgruppen. Man skaber visuelle identiteter som udfoldes på diverse produkter både i tryk og digitalt. Det kan være alt fra hjemmesider til emballager. Design, æstetik og funktion bliver tænkt sammen, og det er et meget bredt fag.

Hvordan hørte du om uddannelsen?

- Det er lidt sjovt, for det var gennem min svigerinde, da hun kom ind i familien. Hun er mediegrafiker, og jeg havde allerede hørt om uddannelsen, men det blev afgørende for mit valg, at hun kunne fortælle om sin oplevelse som uddannet mediegrafiker.

Hvorfor valgte du lige mediegrafiker?

- Det var følelsen af at komme på den helt rigtige hylde. Som mediegrafiker bruger man kreativitet på mange måder. Der er meget variation, det er bredt, og så kan jeg kombinere det med kommunikation. Jeg har arbejdet i servicebranchen, hvor de sociale kompetencer spiller en stor rolle, og den erfaring kan jeg bruge, fordi kommunikation også er en stor del af uddannelsen.

Hvad er det bedste ved dit fag?

- Jeg kan lide at blive stimuleret, at der er run på og have mange bolde i luften. Når vi er på skolen, smelter alle fagene sammen. På min læreplads er jeg den eneste grafiker, så jeg laver alt, hvor der er brug for et grafisk touch. Det er in house-marketing, og det vil sige, at jeg laver alt fra vores hjemmeside, vores brochurer, annoncer, videoer og alt til brug på vores sociale medier. Alt hvad der kommer ud ad døren, har jeg som regel haft en finger på.

Pernille Holm Mortensen, mediegrafiker
Foto: Privat. 

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til DM?

- Jeg tror, alle der har kendt mig, siden jeg startede på uddannelsen, ved hvor meget tid og energi jeg har brugt på at blive bedre. Jeg har haft sidejobs og taget frivillige opgaver ind for at øge mine kompetencer. Jeg forventer ikke, at noget bliver serveret og føler mig selv ansvarlig for at blive en god mediegrafiker. Det gode er, at jeg har fundet det så spændende, at jeg har nydt at bruge en masse af min fritid på det. Det har gjort, at jeg har udviklet mig meget, og det, tror jeg, er derfor at jeg er blevet udvalgt.

Hvad skal publikum særligt glæde sig til at opleve ved konkurrencestanden for mediegrafiker?

- Man skal glæde sig til at se processen i at skabe og udvikle. At en tom side kan blive til kunst. Og også hvor mange forskellige produkter, der kommer ud af én opgave, fordi den kan udfoldes på så mange måder.

Med dine ord - hvordan bidrager dit fag til den grønne omstilling?

- Det fylder mere og mere fx at tænke bæredygtighed med fra begyndelsen af en proces. Så ved man, hvordan produktet kommer til at se ud på et bæredygtigt og genanvendeligt materiale.

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

Mobil

30 90 54 74

E-mail

awt@iu.dk