Glad vinder står ved siden af børne- og undervisningsminister
06 februar 2023

Andreas fra Horsens er nykåret danmarksmester som grafisk tekniker

Andreas Balleby Hansen fra Horsens har vundet DM i Skills 2023 for grafiske teknikere. Lørdag blev han hyldet af Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye i Fredericia.

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 45 erhvervsuddannelser.

Her kunne Andreas Balleby Hansen lade sig hylde som Danmarks bedste grafiske tekniker. Han er i lære hos Stibo Complete og går på Techcollege.

- Det er fuldstændig surrealistisk at have vundet - jeg var faktisk klar på at tage et nederlag, så jeg kan næsten ikke være mere glad. Jeg tænker jeg skal ud og have et par sejrsøl i aften, lød det fra den glade vinder efter medaljeoverrækkelsen.

Børne- og undervisningsministeren takkede deltagerne og hyldede vinderne

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne. Han benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Der er ingen genveje til praktisk viden. Man må øve sig, øve sig og øve sig. Det er værdien af jeres uddannelser. Når I er med her ved DM i Skills, er I med til at vise tusindvis af unge, at der findes andre veje end den boglige vej frem i tilværelsen…Vi politikere har travlt med den grønne omstilling. Men det er jo bare snak, hvis vi ikke har nok mennesker til at sikre, at det sker i den virkelige verden. Udover I er dygtige til jeres fag, er I også i den grad en del af løsningen og fremtiden, lød det fra Mattias Tesfaye.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 280 deltagere fra 45 fag og op mod 50.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Josefine Daugaard

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 65

Mobil

60 65 10 32

E-mail

jd@iu.dk