Glad vinder står ved siden af børne- og undervisningsminister
06 februar 2023

Anders fra Herning er nykåret danmarksmester som mediegrafiker

Anders Dissing Dæncker fra Herning har vundet DM i Skills 2023 for mediegrafikere. Lørdag blev han hyldet af Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye i Fredericia.

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 45 erhvervsuddannelser.

Her kunne Anders Dissing Dæncker lade sig hylde som Danmarks bedste mediegrafiker. Han er i lære hos Clipper og går på Herningsholm Erhvervsskole.

- Det er en stor følelse at have vundet. I en disciplin, der er så subjektiv som design, har det været svært at få en fornemmelse af, hvordan man ligger. Der er selvfølgelig teknik og teori man skal kombinere, men det er stadig et meget subjektivt fag, så ingen af os deltagere har haft en fornemmelse, hvor landet lå, lød det fra den glade vinder lige efter medaljeoverrækkelsen.

Børne- og undervisningsministeren takkede deltagerne og hyldede vinderne

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne. Han benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Der er ingen genveje til praktisk viden. Man må øve sig, øve sig og øve sig. Det er værdien af jeres uddannelser. Når I er med her ved DM i Skills, er I med til at vise tusindvis af unge, at der findes andre veje end den boglige vej frem i tilværelsen…Vi politikere har travlt med den grønne omstilling. Men det er jo bare snak, hvis vi ikke har nok mennesker til at sikre, at det sker i den virkelige verden. Udover I er dygtige til jeres fag, er I også i den grad en del af løsningen og fremtiden, lød det fra Mattias Tesfaye.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 280 deltagere fra 45 fag og op mod 50.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Josefine Daugaard

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 65

Mobil

60 65 10 32

E-mail

jd@iu.dk